Milaan, wat een prachtige modestad...

Het is toch ongelofelijk: zo ben ik op vrijdagochtend nog aan het werk in mijn heerlijke winkeltje, 's middags stap ik er uit en een paar uur later sta ik in Milaan. Als je mij nu vraagt of ik het een hele mooie stad vind dan zeg ik dat Parijs mooier is. Maar als je mij vraagt hoe hard slaat je modehart in Milaan dan moet ik zeggen dat deze ontzettend snel begon te slaan en dat ik aan één weekend niet genoeg had. Wat een prachtige stoffen en modeboetieks met te veel prachtige items voor de vrouw.

Samen met mijn dochter Mandy, dit was namelijk het cadeau voor haar 21ste verjaardag, nam ik een kijkje binnen bij Gucci. Toen de dame voor mij de rekening van € 6.900,00 betaalde verschoot ik, maar ik kon er ook van genieten. Dat dit bestaat, geweldig! Weer terug met beide benen op de grond nam ik de dessins, designs en al het overige in me op om vervolgens weer toe te passen bij Ago e Filo in het pittoreske Purmerend. Ondertussen komen de klanten zelfs uit Zwitserland en Denemarken die versteld staan van al het moois en krijg ik via Instagram (agoefilo_sandra), waar we ook net mee begonnen zijn de foto's van de creaties te zien.

Ik ben me er van bewust hoe rijk wij zijn dat wij die mode kunnen maken van prachtige stoffen. Ondertussen ben ik de winter aan het inkopen en alvast aan het voorbereiden op de zomer van 2020 om weer een fantastische collectie in huis te halen waar u weer erg blij van zult worden.

---

Modetrends zomer 2019

We zijn ondertussen alweer goed onderweg naar de zomer van 2019. We hebben te maken met veel verschillende trends. We gaan van het botanische groen welke ook gecombineerd wordt met de panter/tijgerprint naar de mooie bloemen in felle kleuren. De neon is ook weer terug in het kleurbeeld maar daarvan denk ik dat het kortstondig is.

We hebben weer een nieuwe collectie katoentjes voor de babylijn welke perfect afgestemd is op de wafelstof.

Kortom er is reuring in de Peperstraat!

---

Vilt op de rol

Sinds kort zijn er steeds meer mensen bezig met het maken van tassen, laptop en tablet hoesjes; kortom te veel om allemaal te beschrijven. Nog leuker is het om u te laten inspireren door creaties en voorbeelden op Pinterest. Bij ons kunt u prachtige kleuren vilt kopen in de breedte van 1 meter voor € 9,95 per meter. We hebben dan ook met veel succes de tassenworkshop gegeven waarin we stof, band en vilt hebben verwekt in een tas. Het voorbeeld staat in de winkel en kunt u komen bekijken voor inspiratie.

Oaki Doki biaisband

Nieuw in ons assortiment is het Oaki Doki biaisband in diverse modekleuren. Met dit rekbare biaisband bestaande uit 94% viscose en 6% elasthan kunt u uw halslijn, broekspijpjes en mouwen prachtig afwerken. Het zit verpakt per 3 meter, en heeft een breedte van 2 cm., wasbaar tot 40 graden.

---

Voetenzak voor de baby (nog 1 plekje)

 Datum: woensdag 29 mei 2019

Tijd : 19.00 - 22.00 uur
Prijs: € 39,00 inclusief materialen

Bij deze workshop maakt u de populaire voetenzak voor in kinderwagen, welke zeker niet mag ontbreken voor uw kindje. Deze voetenzak maakt u van wafelstof met een voering van borg, beide in 100% katoen. U maakt uw kleurkeuze vooraf in de winkel, zodat u gelijk kunt starten op deze avond. Een workshop om gezellig samen te volgen met een vriend of vriendin of met de aanstaande oma. Ook een heel leuk kraamcadeau!

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meedoen met de workshop, dan kunt u uzelf inschrijven via onze website www.ago-e-filo.nl

---

Babynestje voor de baby (nog 1 plekje)

Datum : Woensdag 29 mei 2019

Tijd : 19.00 - 23.00 uur
Prijs € 60,00 inclusief materialen.

Bij deze workshop maakt u het populaire babynestje voor de kleine spruit. Dit maakt u van wafelstof met een leuke bijpassende katoenen print. We krijgen eind september weer nieuwe bijpassende dessins binnen. U maakt uw kleurkeuze vooraf in de winkel, zodat u gelijk kunt starten op deze avond. Een workshop om gezellig samen te volgen met een vriend of vriendin of met de aanstaande oma. Voorbeelden kunt u bekijken op onze site. Ook een heel leuk kraamcadeau!

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meedoen met de workshop, dan kunt u uzelf inschrijven via onze website www.ago-e-filo.nl 

 

---

Workshop voor beginners

Datum: woensdag 4, 11, 18 en 25 maart 2020

Tijd : 19.30 - 22.00 uur
Prijs: € 95,00 voor 4 avonden inclusief materialen

Tijdens deze workshop voor echte beginners komen de technieken, denk aan verschillende naden, rimpelen, rits inzetten, etc. aan bod. Vervolgens maken we een ontwerp voor een kussen waarin we de technieken in toepassen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meedoen met de workshop, dan kunt u uzelf inschrijven via onze website www.ago-e-filo.nl.

Starters opgelet! De cursus voor oktober 2019 zit vol maar er is een mogelijkheid om je op de reservelijst te laten zetten mocht er iemand uitvallen.

---

Pareo-top met franje

Datum : Woensdag 26 juni 2019

Kleurkeuze: zwart/wit/taupe

Tijd : 19.00 - 22.00 uur

Prijs: € 30,00 inclusief materiaal

Tijdens deze workshop maakt u de pareo/top met franje welke in de winkel als voorbeeld te bezichtigen is. Let op! Het is 1 maat, dus kom even passen. Na het knippen van de top gaat u deze afwerken met het inmiddels bekende Oakie Dokie band, welke sinds kort in veel kleuren bij ons verkrijgbaar is. Het leuke van deze workshop is dat u het patroon meekrijgt welke door onze Toos ontworpen is en kunt u dit model maken van andere leuke stofjes. Zo heb ik dit patroon afgelopen winter gebruikt voor mijn breisels.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meedoen met de workshop, dan kunt u uzelf inschrijven via onze website www.ago-e-filo.nl.